Handleiding mobiele App

Gewijzigd op Wo, 14 Apr, 2021 om 1:16 PM

Toelichting App

Voordat u de app kunt  gebruiken, dient u de app te koppelen aan uw profiel in MijnAccountantsPortal.

Er zijn 2 scenario's:

1. U heeft nog geen authenticator App en kunt nu deze App instellen als authenticator

2. U heeft reeds een authenticator App ingesteld om te kunnen inloggen in de portal

Scenario 1: U heeft nog geen authenticator App en kunt nu deze App instellen als authenticator

U heeft nog geen authenticator App gekoppeld aan uw account. Om de App te kunnen gebruiken dient u deze te koppelen aan uw acount in MijnAccountantsPortal.

U dient in te loggen via de webbrowser op www.mijnaccountantsportal.nl met uw gebruikersnaam en wachtwoord en de code die u per mail ontvangt. Vervolgens komt u op onderstaand scherm uit.

Scan de QR code door op het camera icoontje te klikken en de App wordt ingesteld als authenticator, om de volgende keer ook mee in te kunnen loggen.

Vul de code (login token)  die op de App verschijnt in en vul deze in op de inlogpagina van de de portal via de webbrowser.

Nadat u succesvol via de webbrowser bent ingelogd in de portal kunt u de registratie voor het gebruik van de App voltooien door op "Dit heb ik gedaan" te klikken. Kies vervolgens  voor "inloggen" in de App en vul eenmalig uw inloggegevens in. Na het inloggen is de App gereed voor gebruik.

Scenario 2: U heeft reeds een authenticator App ingesteld om te kunnen inloggen in de portal

U heeft reeds een authenticator App ingesteld en wilt nu ook van de MijnAccountantsPortal App gebruik maken. Om de App te kunnen activeren dient u in de loggen via de webbrowser in MIjnAccountantsPortal.

Na het inloggen kunt u via uw profiel de MijnAccountantsPortal App toevoegen aan uw profiel. Ga hiervoor naar uw gebruikersprofiel rechtsboven in de pagina.

Bij mobiele apparaten kunt u kiezen voor Toevoegen

Kies een naam die u wilt gebruiken, bijvoorbeeld MAP App.

Daarna volgt het registratiescherm.

Scan de QR code door op het camera icoontje te klikken.

Vul de code die op de App verschijnt in en vul deze in op de profielpagina in de portal

Nadat u de code hebt ingevuld kunt u de registratie voor het gebruik van de App voltooien door op "Dit heb ik gedaan" te klikken. Kies vervolgens  voor "inloggen" in de App en vul eenmalig uw inloggegevens in.

Na het inloggen is de App gereed voor gebruik.