420 - Technisch probleem bij afleverservice uitvragende partij.

Gewijzigd op Di, 14 Jun, 2022 om 9:50 AM

420 - Technisch probleem bij afleverservice uitvragende partij.

AFS400 - De verantwoordingsinformatie kan niet worden afgeleverd bij de betreffende uitvragende partij. Er is een technische fout bij de uitvragende partij.


Deze 420-melding geeft aan dat er een tijdelijk probleem is met de communicatie tussen Digipoort en de uitvragende partij. Vaak gaat het om publicatiestukken en is de uitvragende partij dus de KvK.


Logius/Digipoort zegt hierover het volgende:


Het is geen foutcode. Je moet 72 uur wachten en als er dan nog geen afleverbericht is ontvangen. Moet u contact opnemen met de Overheidspartij aan wie u heeft verzonden.


Als het een correcte aanlevering is, wordt het document vaak later alsnog goedgekeurd. Dit kan maximaal 72 uur duren volgens Digipoort, maar er zijn meerdere situaties bekend dat de aanlevering ook (ruim) na deze 72 uur nog wordt goedgekeurd.

MijnAccountantsportal houdt nog enige marge aan, maar na 96 uur zal het document worden afgekeurd met de volgende foutmelding: Gestopt door MijnAccountantsportal. Er is te lang geen antwoord geweest


Dit betekent dat MAP niet meer actief gaat controleren of de aanlevering al is afgehandeld, het proces op de achtergrond bij Digipoort/KvK blijft doorlopen en het kan zijn dat het document later alsnog wordt goed-/afgekeurd. 

Door de knop "Statussen opnieuw ophalen bij digipoort" kan de actuele status nogmaals worden opgehaald en verwerkt.


We hebben geen aanvullende informatie over individuele gevallen en bij vragen hierover moeten we helaas doorverwijzen naar de KvK: https://www.kvk.nl/service-en-contact/

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren