Arbeidspatroon vastleggen

Gewijzigd op Wo, 29 Mei om 10:46 AM

Op een medewerker is vast te leggen hoeveel uur deze per dag werkt. Dit is opgesplitst in even en oneven weken.

Nieuw arbeidspatroon

Navigeer naar de profielpagina van een medewerker. Dit is eenvoudig te doen vanuit het dashboard Interne gebruikers/licenties. Aan de rechterkant bij de gerelateerde zaken zit een blokje voor het arbeidspatroon. Klik via het pijltje hierachter op Nieuw.

Er opent een pop-up om het arbeidspatroon in te voeren.

Zoek bij Organisatie werkuren naar 'Standaard'. In deze standaard ligt vastgelegd dat het kantoor van ma-vr open is.

Klik op opslaan om het patroon vast te leggen.

De uren in de werkweek worden automatisch berekend a.h.v. het vastgelegde patroon.

Arbeidspatroon bewerken

Als het arbeidspatroon wijzigt, is deze te bewerken door achter het vastgelegde patroon op bewerken te klikken.

Het bestaande arbeidspatroon opent in een pop-up waarin de wijzigingen te maken zijn.