Contract factureren

Gewijzigd op Di, 30 Apr om 12:20 PM

De manier waarop een contract gefactureerd moet worden, wordt ingesteld bij de details van een contract. Hier is een kopje Facturatie te vinden waar dit in te stellen is. Hieronder is een toelichting te vinden van de velden die ingericht kunnen worden.


Facturatie-account

Indien de factuur voor het contract naar een ander account gestuurd moet worden dan waar het contract voor is, is dit hier in te stellen. 


Inkoopnummer

Is er een inkoopnummer afgegeven door de klant is deze hier in te vullen. Als het inkoopnummer is ingevuld in combinatie met de instelling op het account Inkoop/referentie nummer gebruiken, dan wordt er altijd een aparte factuur gemaakt voor alleen dit inkoopnummer. 


Facturatietype

Hier is in te stellen op welke manier het contract gefactureerd moet worden. Er zijn 3 opties te kiezen:


Variabel bedrag (contract aantallen)

Het bedrag op de factuur wordt bepaald door het ingevoerde aantal bij de tab Aantallen. Afhankelijk van de ingerichte staffel op de in te voeren eenheid wordt gekeken welke prijs er van toepassing is bij de ingerichte producten op de contractregels. 


Vast bedrag (Contractregels)

Er wordt altijd een vast aantal/bedrag gefactureerd. Alle contractregels komen elke periode op de factuur terecht. 


Niet factureren

Ter registratie vastleggen dat een klant bepaalde licenties oid gebruikt maar deze worden niet doorbelast naar de klant. 


Facturatiefrequentie

Met welke frequentie wordt er gefactureerd. 


Facturatieperiode

Hier is in te stellen welke periode er op de factuur moet komen te staan. Bijvoorbeeld een maandelijks contract waarbij de facturen op de 1 Juli worden klaargezet. Bij de optie Huidig zal 07 op de factuurregel komen te staan, bij de optie Vorige zal 06 op de factuurregel komen te staan. 


Regels

Hier is in te stellen hoe er om moet worden gegaan met meerdere contract aantallen of meerdere periodes in 1 facturatieronde. Indien voor uitgesplitste regels gekozen wordt zal iedere contract aantal regel individueel op de factuur komen te staan. Of bijvoorbeeld bij een vast bedrag contract die bijvoorbeeld per kwartaal gefactureerd wordt resulteert dit in 3 factuurregels. Wordt er gekozen voor samengevoegde regels resulteert dit in het laatste voorbeeld voor 1 factuurregel voor het kwartaal. Of alle nog te factureren contractaantallen worden eerst bij elkaar opgeteld en vervolgens op 1 factuurregel geplaatst per eenheid. Indien het gaat om een eenvoudig maandelijks contract zal deze instelling geen effect hebben, de keuze maakt dan niet zo veel uit.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren