Problemen vanaf 05-10 bij KvK: dubbele jaarrekeningen

Gewijzigd op Di, 6 Okt, 2020 om 11:23 AM

Momenteel komt de volgende foutmelding terug bij sommige KvK publicatiestukken:

510 - Validatie bij de uitvragende partij niet gelukt
510 - ALG0001: Tijdens de registratie van uw deponering in het Handelsregister is iets mis gegaan. Neem bij vragen contact op met de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl/contact REQ1011: De jaarrekening kan niet worden gedeponeerd omdat voor deze rechtspersoon al een vastgestelde jaarrekening over het desbetreffende boekjaar is gedeponeerd. Het is daarom alleen mogelijk om een gecorrigeerd exe...


Normaal gesproken komt deze terug als er een dubbele aanlevering is. Deze foutmelding komt terug bij de 2e aanlevering en geeft eigenlijk aan dat de 1e aanlevering goed is afgehandeld.


Als dit gebeurt bij aanleveringen die de afgelopen periode eerder fout zijn gegaan, dan is bovenstaande van toepassing en is die eerdere aanlevering ondanks de foutmelding toch goedgegaan. 


Echter in de afgelopen dagen zien we dat dit opeens ook voor nieuwe aanleveringen gebeurd is. Aan de kant van MijnAccountantsportal gaat alles goed, echter lijkt het erop dat er iets mis gaat aan de KvK kant van Digipoort.
We hebben een vraag uitgezet bij Logius, maar hebben nog geen reactie hierop.

Ons vermoeden is dat de betreffende jaarrekeningen door de KvK dubbel verwerkt zijn en dat wij enkel de foutmelding teruggekoppeld krijgen.

 

Bij twijfel kunt u bij de KvK controleren of de jaarrekening daar te bestellen is, als dat zo is, dan kunt u in MijnAccountantsportal de status van de jaarrekening omzetten naar goedgekeurd door digipoort via de knop:
"Document omzetten naar goedgekeurd".

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren