Melding 2400 / FG-NL-04 - Validatie gelukt, met meldingen daarna

Gewijzigd op Do, 14 Jan, 2021 om 11:50 AM

De melding geeft aan dat de validatie is gelukt, maar toont daarna toch een aantal meldingen. Dit zijn waarschuwingen,  deze mag u negeren. De validatie is immers gelukt. Als het document toch is afgekeurd door Digipoort, dan komt dit niet door deze melding, maar door een ander probleem, dat verderop in de antwoorden van Digipoort is te vinden.

Het gaat bijvoorbeeld om onderstaande foutmelding:

2400 - Validatie gelukt
FG-NL-04: Een XBRL instance document BEHOORT de elementen zo te ordenen dat referenten vooraf gaan aan referenties. Element {http://www.nltaxonomie.nl/nt14/jenv/20191211/dictionary/jenv-bw2-data}LegalEntityName gebruikt referentie 'c10' voordat het voorkomt. FG-NL-04: Een XBRL instance document BEHOORT de elementen zo te ordenen dat referenten voora...

Detailinformatie

In de validatieregels voor de XBRL bestanden zijn regels opgenomen waaraan het bestand MOET voldoen en een aantal regels waar het bestand aan BEHOORT te voldoen. De BEHOORT-regels zijn optioneel en geven geen errors in de validatie. Wel wordt er gemeld

Van o.a. Caseware is bekend dat zij niet kunnen voldoen aan een aantal van deze BEHOORT-regels. Dit is geen probleem, aan alle MOET-regels wordt voldaan als u deze 2400 - Validatie gelukt melding krijgt.