Meerdere authenticator apps instellen

Gewijzigd op Do, 4 Feb, 2021 om 10:22 AM

Het loginscherm van MAP biedt de mogelijkheid om een authenticator app in te stellen. Als je hier kiest voor "Authenticator app opnieuw instellen", zal de vorige authenticator app registratie worden overschreven, waardoor die oude app niet meer werkt.

Het is mogelijk om meerdere apps in te stellen. Je kan je apps beheren via de gebruikersprofiel pagina. Deze is als volgt te bereiken:

1. Log eerst op je gebruikelijke manier in
  2. Klik rechts boven op je gebruikersnaam
  3. en dan op Gebruikersprofiel
  4. Onderaan de pagina staat: Mijn authenticator apps

Onder Mijn authenticator apps staan alle apps die je eerder hebt ingesteld. De app die je bij je hebt ingesteld via het inlogscherm staat hier met de naam: Standaard

Via de knop verwijderen kun je apps verwijderen, die je niet meer gebruikt. Let op: verwijder deze dan ook in je authenticator app, zodat ook daar duidelijk is dat die niet meer gebruikt wordt.

Ook kun je hier extra apps toevoegen:

1. Geef de app een duidelijke naam
  2. Scan de QR Code
  3. voer de 6-cijferige code uit de app hier in
  4. klik op toevoegen
  5. Nu heb je een extra app toegevoegd.