Inrichten connections koppeling voor collab.cloud

Gewijzigd op Wo, 15 Jul, 2020 om 5:09 PM

Allereerst moet uw ingelogd zijn met de juiste gebruiker in Collab Cloud.

1. Open de collab.cloud omgeving van uw organisatie.
  2. Login als de gebruiker waarmee u de koppeling wilt activeren. Indien u als de verkeerde gebruiker was ingelogd, log dan eerst uit om vervolgens alsnog in te loggen met de juiste gebruiker.

Vervolgens kunnen we MAP instellen

1. Open MijnAccountantsPortal
  2. Ga naar Instellingen \ Dossier en activiteiten
  3. Vul hier de url van uw collab.cloud omgeving in. Gebruik hiervoor het format: https://uwomgeving.collab.cloud
  4. Het veld bij "Authorizatie via OAuth" stellen we later in.
  5. Gebruikersnaam en wachtwoord van "Basic authentication voor Connections Cloud omgeving" worden niet meer gebruikt. Deze mag u overslaan.
  6. Als de pagina is ververst staat er achter "Authorizatie via OAuth" het volgende veld:
  7. Klik op Nu authorizatie verlenen.
  8. Er zal kortstondig een url naar uw collab.cloud omgeving worden geopend in een nieuwe tab. Deze zal direct weer worden afgesloten. Hiermee wordt de authorizatie uitgewisseld. Mogelijk gaat dit zo snel dat dit bijna niet merkbaar is
  9. De instellingenpagina zal worden ververst.
  10. Als alles goedgegaan is, zal er staan:

11. Mocht u op een later moment de koppeling onder een andere gebruikersnaam willen activeren of er fouten optreden bij deze gebruiker kunt u gebruik maken van "Opnieuw authorizeren"