SBR Nexus (BIV) - Whitelist

Gewijzigd op Wo, 16 Sep, 2020 om 8:38 AM

SBR Nexus vereist dat een PKI certificaat eerst is geregistreerd. Meer info hierover is te vinden op de site https://www.sbrnexus.nl/

Let op: Als u hier een reeds geregistreerd certificaat vervangt, bijvoorbeeld omdat deze verlopen is, dan dient het nieuw certificaat opnieuw te worden geregistreerd bij SBR Nexus. U dient dan het publieke deel van het certificaat op te sturen naar servicedesk@sbrbanken.nl, met de vraag of zij deze kunnen vervangen. Gebruik hiervoor het certificaat dat in MijnAccountantsportal is geüpload.

Het publieke deel van het certificaat kan worden opgehaald door:

1. Login in MijnAccountantsportal
  2. Ga naar Instellingen \ Accordering
  3. Hier heeft u eerder het PKI certificaat geüpload. Klik rechts-onderin de pagina op de link  "Klik hier om het publieke deel van het certificaat te exporteren "
  4. Sla het bestand op, zodat u het later terug kan vinden
  5. Het bestand wordt nu gedownload.
  6. Deel dit bestand met SBR Nexus voor de whitelisting.

Als het certificaat niet op de whitelist van SBR Nexus staat, dan zal de volgende foutmelding teruggegeven worden:

WLS250 - MCS217: Uw identiteit komt niet voor op de whitelist. Het verzoek kan niet door de BIV worden verwerkt.