PKI Certificaat vervangen

Gewijzigd op Ma, 21 Sep, 2020 om 11:55 AM

Het vernieuwen het PKI certificaat kunt u uitvoeren met onderstaande stappen:
  • Vraag een verlenging aan bij de PKI uitgever van uw keuze (zie https://logius.nl/diensten/pkioverheid/aanvragen). De vervolgstappen werken alleen als het nieuwe PKI certificaat al in bezit is.
  • Login in MijnAccountantsportal
  • Ga naar Instellingen \ Accordering
  • Druk op de link [Ander bestand kiezen]. Hiermee kunt u het nieuwe PFX/P12 bestand uploaden. Zorg er wel voor dat het wachtwoord van het PKI bestand in de velden eronder is ingevuld.
Maakt u gebruik van SBR Nexus dan werkt de koppeling niet meer. U dient dan het publieke deel van het certificaat op te sturen naar servicedesk@sbrbanken.nl, met de vraag of zij deze kunnen vervangen. Vermeld hierbij de naam van uw accountantskantoor.

De instructie van SBR Nexus is ook los beschreven op: https://support.acuity.nl/a/solutions/articles/12000073717