Uitleg knop "Directe activatie MAP" in Tess

Gewijzigd op Wo, 15 Jul, 2020 om 2:28 PM

Er zijn meerdere statussen in MAP, maar effectief zijn er 2 hoofdstatussen:
1) Een gebruiker mag wel inloggen. Dit zijn de statussen: Actief en nog niet geactiveerd.
2) Een gebruiker mag niet inloggen. Dit zijn de statussen: Aangemaakt, Geblokkeerd (door admin), Inactief.

De knop "Directe activatie MAP" in Tess stuurt een bericht aan MAP, dat de gebruiker in mag loggen. Als deze dat al mocht (1) dan gebeurt er niets. Als deze niet mag inloggen, dan wordt de gebruiker geactiveerd en door deze activatie wordt een email met activatiecode verstuurd naar de klant.
Een 2e keer op deze knop drukken heeft dus effectief geen nut. Er wordt geen nieuwe email gestuurd.

Als er een vraag vanuit de klant komt dat hij/zij niet kan inloggen of geen activatie-mail heeft gehad, dan kan de gebruiker zelf klikken op de "Nieuwe activatiecode opvragen" in het login scherm.